Restaurantele și teatrele din Capitală se redeschid la 30% din capacitate

14 octombrie 2020, 19:04

Ștefan este ospătar la un restaurant celebru din centrul vechi. Are doi băieți mari și locuiește cu chirie în Rahova. Spune că pandemia l-a lăsat fără venituri și abia se descurcă. Este bucuros că restaurantele s-au redeschis și la interior și poate munci.

Șeful lui susține că, în restaurant, toate regulile de protecție se respectă la sânge. Chelnerii poartă măști și în local și pe terasă iar igiena e păstrată cu strictețe.

Potrivit noilor reglementări ale CNSU, în localitățile cu rata de infectare între 1,4 și 3 la mie, cum este Capitala, restaurantele, teatrele și cinematografele pot funcționa la interior doar la 30 la sută din capacitate.

Și teatrele se redeschid. La Nottara se pregătește avanpremiera spectacolului „Lecţia” de Eugene Ionesco, în regia lui Felix Alexa, care va avea loc sâmbătă. Iar la teatrul Evreiesc de Stat, va fi vineri premiera la „Cele mai frumoase zile ale tinereţii mele” – ne-a declarat managerul Maia Morgenstern . Este un spectacol pe un text original al Anei Novac, o supravieţuitoare a lagărului de la Auschwitz care se va ține ori în online, ori cu sala ocupată la 30 la sută din capacitate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite