Restaurantele, teatrele, cinematografele vor funcționa la interior din 1 septembrie doar în anumite condiții

28 august 2020, 22:10

Principala condiție ca restaurantele, cafenelele, teatrele și cinematografele să funcționeze și în interior este ca în localitatea respectivă incidența cazurilor de infectare cu SARS-COV2 să fie mai mică sau egală cu 1,5 la mia de locuitori în ultimele două săptămâni. Regula se aplică și sălilor de jocuri de noroc.

Luni vom afla lista completă a localităţilor, dar, după toate probabilitățile, şi București respectă acest criteriu. Sunt însă localități unde incidența de transmitere a bolii este de două ori mai mare.

Deciziile vor fi luate la nivel local, cu cifrele în față. Există şi o excepţie: restaurantele din hoteluri și pensiuni vor putea funcționa la interior, indiferent de numărul de cazuri.

Măsura vine la pachet cu o serie de obligații. Sălile vor funcționa la jumătate din capacitate, de exemplu, în restaurante, principiul va fi o masă ocupată, una liberă. Există și propunerea ca la o masă să fie 6 persoane, și nu patru, ca până acum.

La evenimentele private vor putea participa, de la 1 septembrie, 50 de persoane, dacă au loc în interior și 100, dacă se desfășoară în exterior. Terasele vor putea fi deschise în toată țara între orele 6-24. Cluburile, barurile și discotecile rămân închise și după 1 septembrie. Toate aceste măsuri urmează să fie aprobate de Comitetul pentru Situații de Urgență și hotărâre de guvern luni dimineața.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite