Restaurantele, teatrele și cinematografele din București se deschid începând de luni, ora 00.00. Berbeceanu: Recomand cetățenilor prudență

22 ianuarie 2021, 10:23

ACTUALIZARE: Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis ridicarea mai multor restricții în Capitală, începând cu ziua de luni. Decizia vine după ce trei zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 s-a situat sub 3 la mia de locuitori. Astfel, de luni se redeschid la interior, în limita a 30% din capacitate restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc.

Prefectul Capitalei Traian Berbeceanu a spus la finalul întâlnirii că decizia relaxării restricțiilor este una corectă, și moral, și legal.

La rândul său, primarul Nicușor Dan a declarat că am ajuns de la o rată de infectare de 7 la 2,5, iar acesta este meritul bucureștenilor, care au respectat ristricțiile de până acum.

În același timp, secretarul de stat Raed Arafat a subliniat că măsurile de a purta masca, de a evita grupuri mari de oameni și distanțarea fizică sunt în continuare aplicabile.

_______________________________________________________________________________

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) se reuneşte în şedinţă vineri, de la ora 13.00, având în vedere că două zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 în Capitală s-a situat sub 3 la mia de locuitori, a declarat purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului – Municipiul Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă, citată de Agerpres.

________________________________________________________________________________

Prefectul Bucureştiului, Traian Berbeceanu, a declarat ieri că la sfârşitul acestei săptămâni ar putea fi convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti, care să ia în discuţie adoptarea unei hotărâri prin care să fie relaxate măsurile sanitare în Capitală.

Potrivit prefectului, ar fi vorba despre permiterea funcţionarii cu o capacitate de maxim 30% a instituţiilor/sălilor de spectacol, teatrelor şi cinematografelor, redeschiderea activităţilor la interior a restaurantelor, barurilor, cafenelelor etc., în limita a maxim 30% din capacitatea unităţii, precum şi permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Însă nu toţi patronii vor să redeschidă localurile, deoarece limita de ocupare de 30% înseamnă tot pierderi. În plus, nu pot chema astăzi angajații la muncă, iar a doua zi să îi trimită din nou acasă.

Iar ministrul Sănătăţii spune că în Bucureşti se fac puţine teste, aşa că numărul cazurilor covid ar putea fi mult mai mare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite