Restaurantele și teatrele din Cluj-Napoca se închid din nou

12 februarie 2021, 19:17

Cluj-Napoca a intrat înapoi în scenariul roșu, conform datelor transmise de Prefectura Cluj. Rata de infectare este din nou peste 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, iar restaurantele și teatrele se închid începând de duminică, 14 februarie, pentru o perioadă de 14 zile, a anunțat Irina Munteanu, subprefect de Cluj.

Rata de infectare cu COVID-19 este de 3,49 la 1.000 de locuitori. Acest lucru înseamnă că după cele 4 zile de „libertate”, Cluj-Napoca intră iar în scenariul roșu.

Pe lângă Cluj-Napoca mai sunt 8 localități care intră în scenariul roșu: Baciu, Băișoara, Câțcău, Chinteni, Florești, Gilău, Sânmartin și Valea Ierii. Și în aceste localități se aplică aceleași măsuri, specifice localităților care au depășit incidența de 3 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori.

Pentru a limita răspândirea virusului Sars-CoV-2, polițiștii de pe aeroporturi vor folosi câini special antrenați pentru a depista persoanele asimptomatice. Specialiștii au descoperit că acestea emană un miros specific, ce poate fi simțit de patrupede. Așa că au fost selectați pentru început 6 câini, care sunt antrenați la școala de dresaj de la Sibiu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite