Restaurante deschise, clienți puțini. Administratorii de localuri se tem că pandemia a schimbat obiceiurile românilor

Deşi restaurantele s-au redeschis de la 1 septembrie, numărul celor care le-au trecut pragul a fost foarte mic. În schimb, pentru hotelierii de la munte redeschiderea în interior a restaurantelor este o gură de oxigen în aşteptarea sezonului rece.

05 Septembrie 2020, 12:47 (actualizat 05 Septembrie 2020, 22:21) |
Reguli stricte în restaurante
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La Craiova, proprietarii de restaurante au luat toate măsurile de siguranță, dar clienții se lasă așteptați. Vânzările au scăzut mult, spun ei.

Hotelierii de la munte au speranțe mari datorită redeschiderii restaurantelor, mai ales că se răcește vremea.

Mulți au suferit că nu au avut spațiu suficient pentru terase. Speră să încheie anul cu pierderi cât mai mici, acum că pot servi masa și în interior.

Pensiunile și hotelurile pot primi mai mulți turiști, deoarece restaurantele sunt deschise, chiar dacă la doar jumătate din capacitate.

Deocamdată, turiștii au preferat să mănânce tot afară.

În Predeal și Poiana Brașov, turismul de afaceri și conferințe a pierdut mult din cauza restaurantelor închise.

Potrivit noilor reguli, clienţii din restaurante nu au voie să stea mai mult de 6 la o masă şi nu este permis consumul de băutură și mâncare la bar. În plus, e obligatoriu să poarte mască dacă se deplasează în zonele comune ale localului.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 11°C
IASI 5°C 12°C
CLUJ 8°C 9°C
CONSTANTA 6°C 6°C
CRAIOVA 11°C 13°C
BRASOV 5°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI