Restaurant la concert. Trei stele Michelin, o orchestră simfonică și un teatru

10 noiembrie 2017, 15:44

Într-o sală de concerte nu se mănâncă. Într-o bucătărie profesionistă nu se prea cântă, iar într-un restaurant nu prea au ce căuta orchestrele simfonice. Iar evenimentul de la Teatrul Trianon din Paris infirmă categoric toate cele trei afirmaţii de mai sus.

Frederic Anton: „Există sunete: tăiem, amestecăm, agităm – aceste sunete corespund cu muzică şi viceversa; aşa că totul se sincronizează”.

Frederic Anton este chef la un restaurant cu trei stele Michelin, Le Pre Catelan, printre cele mai prestigioase localuri din Europa.

Partitura a fost scrisă special pentru acest eveniment experimental, iar cei 20 de muzicieni au fost dirijaţi chiar de compozitorul Thomas Roussel.

THOMAS ROUSSEL compozitor şi dirijor: „În momentele magice ale gătitului, atunci când se decorează o farfurie sau la desert, când se întâmplă ceva magic, folosesc aceleaşi instrumente ca în Harry Potter, pentru că în imaginaţia colectivă, avem aceste sunete care ne trimit la magie. Aşa că mă joc puţin cu acest clişeu, acest reflex pe care îl avem”.

Sala Teatrului Trianon a fost amenajată special că să poată mânca 200 de norocoşi.

„E absolut extraordinar, ca idee, să poţi gusta un fel de mâncare în care să amesteci gustul, culorile, şi asculţi această muzică în acelaşi timp, e minunat”.

Meniul servit a fost de trei feluri: caviar cu curry, peşte-scorpion cu rubarbă şi petale Montagne, iar la desert – un souffle glasat cu caramel şi cidru. O masă de trei stele Michelin – şi o orchestră simfonică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite