Responsabilitate și dăruire. Doi ziariști din Cluj coordonează Centrul de vise – un proiect pentru copiii săraci

29 decembrie 2017, 19:23

Doi jurnaliști din Cluj coordonează Centrul de Vise.

Saul Pop și Loredana Bertișan au absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și nu au vrut să rămână doar la partea în care prezentau povești lumii, ci au trecut baricada și au început să schimbe puțin, câte puțin, lucrurile. Prima dată a fost în urmă cu trei ani, când au inițiat o campanie de Crăciun pentru o familie nevoiașă din județul Cluj. Au scris despre acest caz, iar oamenii au reacționat rapid și au făcut donații.

Mai târziu, la un an și ceva distanță, au creat o pagină de Facebook Art4 Education, o platformă deschisă, asemeni unei comunități, iar până în prezent au făcut fericiți sute de copii.

Campania lor a prins foarte repede și în rândul colegilor de facultate. Paul este unul dintre cei mai a activi voluntari, care le-au sărit în ajutor chiar de la bun început.

Cadourile nu vin oricum. Scrisorile sunt postate pe internet, iar de acolo oamenii cu suflet mare aleg cui doresc îi facă o bucurie. Fiecare rând este citit cu atenție de către Loredana.

Cu ajutorul internetului se depășesc mai ușor barierele, iar răspunsurile vin din toată lumea, la fel și cadourile.

Proiectul de suflet al celor doi este Campania ,,Centrul de Vise”, construcția unui centru de zi pentru un grup de 12 copii din Homorodu de Sus, din județul Satu Mare. Donațiile în bani, până la materiale de construcție, au fost strânse tot pe Facebook.

Saul a cochetat cu ideea să plece din țară, dar copiii l-au întors din drum și a rămas acasă, să-i ajute. Și Loredana a renunțat la gândul să-și caute fericirea în altă parte. Până la urmă, au găsit-o împreună, aici, în România!

Și pentru că fac din bucățica lor de țară un loc mai frumos și mai fericit, cei doi tineri cred că doar așa se poate dezvolta Romănia. Prin implicare, responsabilitate și dăruire din partea celor mari, acești micuți care reprezintă viitorul țării pot învăța la rândul lor să facă la fel. I-am provocat pe Loredana și Saul să ne spună cum văd ei România peste o sută de ani și au răspuns simplu, așa cum sunt ei:

SAUL POP: „Mi-aș dori ca România peste o sută de ani să fie țara care ar merita să fie. Avem niște oameni extraordinari cu un potențial mare, dar din păcate nu am ajuns la potențialul maxim”.

LOREDANA BERTIȘAN: „Mi-ar plăcea să văd că oamenilor le pasă și că fiecare face câte puțin ca țara să se schimbe, pentru că schimbarea vine de la fiecare, nu de la autorități. Mi-ar plăcea ca peste o sută de ani ca toată lumea să fie responsabilă de bucățica lui de Românie”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă