Responsabili de siguranţa copiilor. Părinții au obligația de a-i însoți pe copii la școală și de a-i lua după ore

Evenimentele din ultima perioadă în care copii de vârstă școlară au căzut victime agresiunii unor necunoscuți au îngrijorat comunitățile de părinți. Nici nu-i de mirare, având în vedere că autoritățile au responsabilități clare pe timpul cât elevii sunt la cursuri. Însă, potrivit regulamentului școlar, părinții sunt cei care au obligația de a-și însoți copiii pre drumul spre grădiniță sau școală, la clasele din învățământul primar, dar și de a-i lua la sfârșitul programului.

23 Septembrie 2019, 21:20 |
Responsabili cu siguranța copiilor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Este un tablou binecunoscut în fața fiecărei școli sau grădinițe, la sfârșitul orelor de curs: bunici sau bone, persoane cunoscute de educatori și învățători, vin în locul părinților aflați la muncă pentru a-i lua acasă pe cei mici. Toți spun că vor să-i știe pe copii în siguranță.

Unele unități de învățământ au mers mai departe și au elaborat regulamente interne legate de preluarea lor. Dacă nu pot să-și ducă sau să-și ia copilul de la școală, părinții sunt obligați să găsească o persoană de încredere care să-i înlocuiască.

Elevii de gimnaziu sunt considerați mai responsabili, iar siguranța lor până la școală și după încheierea orelor ține mai mult de sfaturile și de educația primite în familie.

Dacă parintii nu asigură însoțirea copiilor la și de la școală, iar aceștia ajung victime ale unor incidente, părinții răspund în fața autorităților și, în funcție de gravitatea faptei, poate fi sesizată Direcția de Protecție a Copilului.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 22°C
IASI 19°C 20°C
CLUJ 15°C 19°C
CONSTANTA 15°C 16°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI