#RespectCelorDinLiniaÎntâi. Medic român, voluntar la Terapie Intensivă în Republica Moldova

Respect celor din linia întâi. Televiziunea Română face o reverenţă pentru toţi cei care în această perioadă luptă pentru viaţă. Sunt medici, asistente, infirmiere, ambulanţieri sau farmaciști, cărora li se adaugă în bătălia cu noul coronavirus toți cei care ajuta să vindece România. În Telejurnale vă aducem poveștile lor pentru ca împreună să le spunem un simplu MULȚUMESC.

10 Mai 2020, 20:34 |
#RespectCelordDinLiniaÎntâi. Medic voluntar în Republica Moldova
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Un pod al omeniei! Asta au reușit să facă salvatorii români care au trecut Prutul ca să vindece. Când fratele este la nevoie, îi sari în ajutor, indiferent de situaţie. O spune doctorul Alin Suciu, aflat în misiune medicală la Cahul. Nu a ezitat nicio clipă atunci când a fost anunţat că urmează o nouă misiune, de data aceasta în Republica Moldova. Acum, este mândru că munceşte cot la cot cu specialiştii basarabeni.

Alin Suciu este medic specialist în medicină de urgenţă la spitalul din Oradea. De luni de zile, e în prima linie de luptă cu inamicul care a ucis sute de mii de oameni în toată lumea. Acum, Alin salvează vieți în Republica Moldova. A mers voluntar, după ce s-a întors dintr-o altă misiune umanitară, în Italia, țară devastată de COVID-19. Medicul a reușit, împreună cu alți doctori români și basarabeni, să construiască un adevărat pod al omeniei între cele două maluri ale Prutului.

A acceptat să treacă Prutul pentru că avea deja o experienţă importantă în spate şi ştia cât de necesar este să porneşti în luptă cu anumite lecţii învăţate.

La Cahul şi-a început activitatea în secţia de terapie intensivă. Ulterior, activitatea echipei din România a fost extinsă şi la terapie intensivă mobilă prespitalicească. E o luptă care se dă ceas de ceas pentru fiecare pacient. În astfel de condiții, orice mână de ajutor înseamnă o șansă în plus în lupta cu boala.

Campania 'Respect celor din linia întâi' este a noastră, a tuturor, prin mesajele pe care fiecare le transmite eroilor acestor zile. Fiecare gând de la tine contează.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #RESPECTCELORDINLINIAINTAI
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 14°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 12°C 13°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 12°C 16°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI