#RespectCelorDinLiniaÎntâi. Medic român, voluntar la Terapie Intensivă în Republica Moldova

10 mai 2020, 20:34

Un pod al omeniei! Asta au reușit să facă salvatorii români care au trecut Prutul ca să vindece. Când fratele este la nevoie, îi sari în ajutor, indiferent de situaţie. O spune doctorul Alin Suciu, aflat în misiune medicală la Cahul. Nu a ezitat nicio clipă atunci când a fost anunţat că urmează o nouă misiune, de data aceasta în Republica Moldova. Acum, este mândru că munceşte cot la cot cu specialiştii basarabeni.

Alin Suciu este medic specialist în medicină de urgenţă la spitalul din Oradea. De luni de zile, e în prima linie de luptă cu inamicul care a ucis sute de mii de oameni în toată lumea. Acum, Alin salvează vieți în Republica Moldova. A mers voluntar, după ce s-a întors dintr-o altă misiune umanitară, în Italia, țară devastată de COVID-19. Medicul a reușit, împreună cu alți doctori români și basarabeni, să construiască un adevărat pod al omeniei între cele două maluri ale Prutului.

A acceptat să treacă Prutul pentru că avea deja o experienţă importantă în spate şi ştia cât de necesar este să porneşti în luptă cu anumite lecţii învăţate.

La Cahul şi-a început activitatea în secţia de terapie intensivă. Ulterior, activitatea echipei din România a fost extinsă şi la terapie intensivă mobilă prespitalicească. E o luptă care se dă ceas de ceas pentru fiecare pacient. În astfel de condiții, orice mână de ajutor înseamnă o șansă în plus în lupta cu boala.

Campania ‘Respect celor din linia întâi’ este a noastră, a tuturor, prin mesajele pe care fiecare le transmite eroilor acestor zile. Fiecare gând de la tine contează.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite