#RespectCelorDinLiniaIntai | Interviu cu Diana Cimpoeșu, eroina de la SMURD

Televiziunea Română luminează clădirea simbol a Turnului în semn de preţuire pentru cei care luptă în prima linie cu noul tip de coronavirus. În fiecare seară, în telejurnalele TVR, vom prezenta poveşti ale celor care se sacrifică în aceste zile pentru a opri virusul necruţător. Sunt cadre medicale, poliţişti, militari, jandarmi, pompieri. Fiecare merită un mare MULŢUMESC!.

13 Aprilie 2020, 21:36 (actualizat 13 Aprilie 2020, 21:45) Știrile TVR |
Diana Cimpoeșu, eroina de la SMURD
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Medicul Diana Cimpoeşu este coordonatorul SMURD pe zona de nord-est şi, împreună cu echipa sa de 16 medici, asistenţi şi infirmieri, a repus în funcţiune Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Suceava. Astăzi este ziua ei de naştere şi prima în care NU poartă mască şi combinezon. De ce a ales să meargă în focarul de la Suceava şi să stea departe de familie, aflăm din interviul realizat de Irina Păcurariu pe pagina de Facebook a emisiunii „Reţeaua de idoli”, de la TVR.

Ce se întâmplă în aceste zile la Unitățile de Primiri Urgențe din Iași și Suceava este imaginea clară a faptului că epidemia a ajuns la alt nivel. Există echipamente, personalul respectă protocoalele, dar în fiecare zi poate apărea un caz Covid-19 camuflat într-un pacient fără simptome.
Chiar dacă medicii din prima linie, cum este și prof. dr. Diana Cimpoeșu, par pregătiți pentru orice situație, există și momente în care sunt la fel de vulnerabili ca oricare dintre noi.
Din datele zilnice concluzia este că 10% dintre cei care ajung la UPU sunt infectați, chiar dacă simptomele nu indică asta. De aici și probabilitatea ca personalul medical să fie victime colaterale ale epidemiei, fără nicio șansă de a evita virusul.
Un interviu despre teamă, boală și supraviețuire, cu unul dintre medicii din linia I care evocă momentele când a trăit nu neapărat spaimă, dar sigur durere atunci când a aflat că sunt colegi medici de la București și Suceava care se luptă cu boala, unii chiar la Terapie Intensivă.

Campania „Respect celor din linia intâi” este a noastră a tuturor prin mesajele pe care fiecare le poate transmite eroilor acestor zile. Ne puteţi spune povestea eroilor pe care îi cunoaşteţi şi sunt acum la datorie. Scrieţi-ne pe numărul de WhatsApp 0733 508 076 sau pe pagina de Facebook Știrile TVR. Fiecare mesaj, fiecare încurajare, fiecare mulţumesc contează pentru a le arăta respect celor din linia intâi.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #RESPECTCELORDINLINIAINTAI
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 11°C
IASI 15°C 7°C
CLUJ 11°C 4°C
CONSTANTA 16°C 12°C
CRAIOVA 13°C 10°C
BRASOV 14°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI