#RespectCelorDinLiniaIntai | Au început recoltările de plasmă de la pacienții care au învins această boală. Cei care au făcut primul pas sunt cadrele medicale

Veste bună pentru pacienții aflați în stare critică din cauza virusului SARS Cov-2. Astăzi s-au făcut primele recoltări de plasma de la pacienții care au învins această boală și au dezvoltat anticorpi ce ajută organismul să lupte cu infecția. Cei care au făcut primul pas sunt tot medici, aflați de la început în prima linie a luptei cu Covid-19. Tratamentul este aplicat experimental în mai multe ţări din lume.

28 Aprilie 2020, 17:31 (actualizat 28 Aprilie 2020, 21:02) |
Speranțe noi pentru bolnavii în stare critică
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La centrul de Transfuzie Sanguină București au mers de dimineață șapte medici și asistente din mai mai multe spitale din Capitală. Aceștia au dorit să rămână eroi anonimi.

Nu toți au și putut dona plasma, așa cum și-au dorit. Doar trei au îndeplinit criteriile, astfel că specialiștii centrului au putut recolta de la fiecare câte 200 de mililitri.

“Donatorul de plasma trebuie să aibă două săptămâni de la externare, pentru că la 14 zile el are cei mai mulți anticorpi și plasma trebuie să conțină anticorpi și două buletine care să ateste că este vindecat”, a explicat Diana Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină București.

Plasma va fi testate și, după calificarea biologică, va fi pusă la dispoziția spitalelor.

CRITERII PENTRU PACIENŢI

- au peste 18 ani

-se află În secţiile ATI

-prezintă O progresie rapidă a unei pneumonii severe

-sunt ventilaţi mecanic

SURSA: Ministerul Sănătăţii

Tratamentul cu plasma poate fi administrat unui pacient aflat în stare critică, după reguli stricte. Trebuie să aibă peste 18 ani, să fie internat la ATI, să prezinte o progresie rapidă a unei pneumonii severe, în ciuda tratamentelor și să fie ventilat mecanic de mai puțin de 10 zile.

Tratamentul cu plasmă convalescentă COVID se află în faza studiilor clinice. Medici din Israel, Coreea de Sud, Italia, Franța, Spania și SUA îl folosesc și spun că s-a dovedit până acum cel mai eficient.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #RESPECTCELORDINLINIAINTAI
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 14°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 12°C 13°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 12°C 16°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI