Republicanii îl blochează pe Trump. Înlocuirea Obamacare, legea sănătății instituită de fostul președinte al SUA, a eșuat

18 iulie 2017, 18:56

Republicanii, care dețin majoritatea în Congresul american, au promis că vor abroga așa numita Obamacare. Legea democraților privind asigurările de sănătate permitea unui număr mult mai mare de persoane cu venituri mici accesul la sănătate.

Pentru Nathalie Sua și familia ei, legea e vitală. Aerul din California, unde locuiește, a devenit irespirabil și, din această cauză, cei doi băieți ai ei au astm.

Natalie Sua, locuitor al orașului Fresno: „Locuim lângă calea ferată, aşa că e  praf care mereu se ridică atunci  când trece trenul.  Şi mai e şi smogul la care se adaugă  umezeala şi sunt zile când băieţii nu  pot ieşi din casă la joacă din cauza  astmului care se agravează atunci.

S-au făcut studii la nivel de regiune și s-a constatat că un sfert din copii acestui mic orășel californian suferă de astm bronsic. Localitatea este situată într-o vale în care se adună practic toate noxele și praful. Autoritățile au cheltuit în ultimii 25 de ani peste 40 de miliarde de dolari pentru a îmbunătăți calitatea aerului, dar degeaba.

Kevin Hamilton, Centrul de Astm din California: „Când am devenit terapeut pe probleme  respiratorii, am descoperit că majoritatea  cazurilor severe de astm  soseau în zilele cu smog. La urgenţă erau oameni care se sufocau,  vomitau şi aveau dureri de cap.”

Datorită legii privind asigurările de sănătate, adoptată de Barack Obama în 2010, dincolo de asistența medicală de urgență, un număr mai mare de familii a avut acces la îngrijiri de lungă durată.

Cu toate acestea, statisticile sunt în continuare cutremurătoare. Mor aici prematur, în fiecare an, cam 1200 de oameni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite