Republica Moldova transmite chestionarul completat de aderare la UE. Maia Sandu: Integrarea europeană este proiect de ţară, proiectul acestei generaţii

Republica Moldova  transmite chestionarul de aderarea la Uniunea Europeană . La eveniment participă conducerea Republicii Moldova şi ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău.

22 Aprilie 2022, 11:12 (actualizat 22 Aprilie 2022, 11:22) Știrile TVR |

„Integrarea europeană este proiectul de ţară, proiectul acestei generaţii, lumina de la capătul tunelului de care avem noi toţi. UE este, în primul rând, un proiect al păcii, bunăstării, prosperităţii. R. Moldova va fi în siguranţă în familia UE”, a menţionat preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Am făcut încă un pas spre viitorul nostru european, un viitor pe care şi l-au dorit cetăţenii R. Moldova dintotdeauna. Am depus toată munca şi efortul ca să demonstrăm UE că suntem gata să mergem spre o ţară europeană, să aducem Europa acasă”, a menţionat premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa. La 11 aprilie, la Luxemburg, Republica Moldova a primit chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE.

„Doar 11 zile în urmă a fost înmânată prima parte a acestui chestionar şi iată că avem şi răspunsurile. Această viteză denotă determinarea autorităţilor şi întrgului popor să facă tot posibilul de aduce R. Moldova în familia europeană. Prezentarea acestor răspunsuri este doar primul pas într-un proces lung”, a menţionat şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Janis Mazeiks.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 35°C 34°C
IASI 34°C 32°C
CLUJ 33°C 34°C
CONSTANTA 27°C 27°C
CRAIOVA 34°C 33°C
BRASOV 29°C 30°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI