Republica Moldova s-a calificat în marea finală Eurovision de sâmbătă! România va intra joi în a doua semifinală. Procedura de vot, pe StirileTVR.ro

În prima semifinală Eurovision de la Liverpool au intrat 15 piese și s-au calificat doar 10. Printre acestea s-a numărat și "Soarele și Luna" a lui Pasha Parfeni, reprezentantul Republicii Moldova. Republica Moldova a fost anunțată a doua pe lista țărilor calificate după prima semifinală. Reprezentantul României, Theodor Andrei, cu piesa sa "D.G.T. (Off and on)", va intra în concurs mâine, 11 mai, în a doua semifinală, din poziția a treia. Competiția Eurovision este transmisă în direct şi în exclusivitate la TVR 1, TVR Internaţional și TVR+.

10 Mai 2023, 00:14 (actualizat 10 Mai 2023, 19:34) Știrile TVR |

După prima semifinală, s-au calificat în finala Eurovision Croația, Republica Moldova, Elveția, Finlanda, Cehia, Israel, Portugalia, Suedia, Serbia, Norvegia.

(w500) Cele 10 È›

ÎNTREGUL SPECTACOL AL PRIMEI SEMIFINALE

Theodor Andrei, cu piesa sa "D.G.T. (Off and on)", va intra în concurs joi, în a doua semifinală, din poziția a treia.

Românii din țară nu îl pot vota pe Theodor Andrei, conform Regulamentului concursului.

Pot însă să-l voteze românii din statele care vor participa alături de ţara noastră în a doua semifinală Eurovision, respectiv cei din: Danemarca, Armenia, Estonia, Belgia, Cipru, Islanda, Grecia, Polonia, Slovenia, Georgia, San Marino, Austria, Albania, Lituania, Australia.

De asemenea, întrucât în cadrul Semifinalei Eurovision din 11 mai a.c. vor fi ascultate și piesele Spaniei, Marii Britanii şi Ucrainei, cei aflați în aceste state pot să-l susțină şi ei pe reprezentantul ţării noastre.

Indicativul lui Theodor Andrei este 3 (poziția de intrare pe scenă), acesta fiind numărul pe care românii din diaspora trebuie să îl trimită la numărul afișat pe ecran în țara din care urmăresc concursul Eurovision.

Numerele de telefon/SMS precum şi tarifele aferente vor fi afişate în fiecare ţară de către televiziunea publică ce transmite competiţia muzicală.

Fanii din România își pot vota favoriții prin SMS la numărul 1399 (număr cu tarif special: 1,00 Euro +TVA/SMS primit plus 0,05 Euro+TVA/SMS trimis).

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) are loc în Marea Britanie, care organizează concursul în numele Ucrainei, din cauza războiului de pe teritoriul acestei ţări.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională organizată de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice.

ESC se realizează în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume şi este transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EUROVISION
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 31°C
IASI 31°C 29°C
CLUJ 25°C 23°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 27°C 27°C
BRASOV 27°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI