Republica Moldova redeschide sanatoriile. Condiții speciale pentru protejarea vârstnicilor - unele proceduri terapeutice au fost anulate

După jumătate de an în care au respectat restricțiile impuse de pandemie, pensionarii din Republica Moldova se pot duce din nou la sanatorii. Centrul "Speranţa" de la Vadul lui Vodă şi-a redeschis joi porțile pentru pacienţi. Din cauza pandemiei, procedurile de tratament nu vor mai fi la fel. Toţi pensionarii vor păstra distanţa fizică, vor purta măşti şi vor sta singuri în camere.

11 Septembrie 2020, 08:56 |

Pentru a reîncepe activitatea, Centrul "Speranţa" a trebuit să respecte mai multe reguli: instalarea dozatoarelor cu dezinfectant, un centru de triere, instalarea luminilor antibacteriene şi instruirea personalului.

Cei mai bucuroşi de redeschidere sunt chiar angajaţii.

Potrivit directorului centrului, ieri au fost primiți aici 32 de pacienţi. Capacitatea de internare a fost redusă la jumătate, astfel încât în camere să stea doar un singur pacient.

La cantină stau câte doi la masă și sunt despărţiţi de un paravan de protecţie.

Pensionarii sunt obligaţi să aibă două măşti la ei și să nu să se apropie unii de alţii. În plus, unele proceduri terapeutice au fost anulate, pentru a preveni riscul de infectare.

Pensionarii care nu au beneficiat în acest an de foaie gratuită de odihnă la sanatoriu vor fi nevoiţi să scoată din buzunar între 430 și 700 de lei pentru o zi de tratament.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 4°C 9°C
IASI 4°C 8°C
CLUJ 7°C 9°C
CONSTANTA 7°C 14°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI