Republica Moldova. PDM cheamă Blocul ACUM la negocieri şi lansează „principiile” de guvernare

PDM cheamă Blocul ACUM la negocieri
PDM cheamă Blocul ACUM la negocieri
1 martie 2019, 10:27

Declaraţii în acest sens a făcut vicepreşedintele PDM Vladimir Cebotari. Acesta a anunţat într-un briefing de presă că scrisori au fost expediate PAS şi PPPDA.

„Noi nu ne dorim alegeri anticipate, aceasta este opţiunea noastră. Alegerile anticipate înseamnă o frână pentru dezvoltarea economică, ar însemna stoparea proiectelor începute, ar duce Republica Moldova în haos”, a spus Vladimir Cebotari.

În acest sens, PD a conturat câteva principii care vor sta la baza negocierilor, dar şi la baza viitoarei guvernări: interesul cetăţenilor în primul plan; angajament total pentru independenţă, unitate şi integritate teritoriale; adoptarea politicii pro-Moldova; implementarea acordului de asociere RM şi UE, şi realizarea reformelor; susţinerea valorilor democratice; definirea unui set de priorităţi pentru următoarele 4 ani; luarea deciziilor în bază de consens; neabordarea subiectelor care dezbina societatea sau care nu se bucură de o susţinere a populaţiei; crearea unui model pentru o relaţie funcţională; neutralitate.

Amintim că anterior liderii PAS şi PPDA Maia Sandu şi Andrei Năstase au declarat că blocul ACUM nu va face coaliţie cu partidele oligarhice şi anti-europene. Mai mult decât atât, toţi candidaţii blocului ACUM au semnat înaintea alegerilor un angajament prin care se obligă să nu coopereze cu aceste partide după alegeri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite