Republica Moldova. Partidul Democrat se retrage de la guvernare prin demisia executivului

14 iunie 2019, 18:11
„PDM a decis retragerea de la guvernare prin demisia guvernului”, a anunţat vicepreşedintele Vladimir Cebotari, însă spune că această decizie „nu va soluţiona în niciun fel problema blocajului politic şi instituţional în care se află ţara”.

Totuşi, decizia Guvernului şi a miniştrilor de a demisiona „nu va rezolva în niciun fel problema blocajului juridic şi instituţional”, iar Guvernul instalat va fi considerat ilegal de către PDM.

„Sarcina preluării în legalitate a guvernării rămâne a fi rezolvată de binomul PSRM-ACUM. Indiferent ce soluţii se vor găsi în continuare, câtă vreme avem deciziile CC în vigoare, Guvernul care se va instala va funcţiona ilegal, iar funcţionarii de instituţii nu vor putea legal să execute deciziile unui astfel de Guvern şi se vor afla într-o situaţie de risc juridic. Din această cauză se va ajunge în final la alegeri anticipate, singura formă prin care se poate soluţiona legal şi complet criza creată de binomul PSRM-ACUM, a spus Cebotari.

De asemenea, Vladimir Cebotari a venit cu un mesaj pentru susţinătorii PD: „Calmul şi reţinerea sunt importante, pentru a evita escaladarea situaţiei şi pentru a evita ajungerea la violenţă. Le promitem că PDM, prin instrumentele pe care le are la dispoziţie, să readucă ţara la stabilitate (…) În perioada viitoare PDM va anunţa cum va acţiona mai departe”.

––––––––––-
sursa:
TVR Moldova

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite