Republica Moldova este condusă de două femei. Guvernul Natalia Gavriliță a fost învestit de Parlamentul de la Chișinău

După 8 luni de criză politică, perioadă în care Executivul a fost interimar, Republica Moldova are un Guvern cu acte în regulă. După 5 ore de dezbateri, premierul desemnat, Natalia Gavriliţa, a primit votul de încredere în Parlament. Premierul Florin Cîţu a transmis mult succes noului Guvern al Republicii Moldova şi a asigurat-o pe şefa Executivului de la Chişinău de sprijinul autorităţilor de la Bucureşti.

06 August 2021, 13:50 (actualizat 06 August 2021, 20:54) |

MAIA SANDU, preşedintele Republicii Moldova: "Învestirea unui Guvern integru, sprijinit de o majoritate parlamentară formată din oameni cinstiţi, este ceea ce şi-au dorit sute de mii de oameni, care au mers la vot cu speranţa de a schimba situaţia din ţară în bine. Să fiţi aproape de cetăţeni, să comunicaţi cu ei şi orice decizie pe care o veţi lua să pornească de la nevoia cetăţeanului!".

Republica Moldova are, acum, două femei la conducerea statului. Iar din echipa guvernamentală fac parte fie foşti miniştri din guvernul condus de Maia Sandu, fie membri din echipa Partidului Acţiune şi Solidaritate. În plenul Parlamentului, premierul Natalia Gavrilița a spus răspicat că, de azi, prioritatea zero a Guvernului va fi lupta anticorupție.

NATALIA GAVRILIŢA, prim-ministrul Republicii Moldova: “Acest Guvern nu va fura, nu va crea legi care să permită furturi, nu va împărţi bani publici cu procent, nu va crea companii abonate la achiziţii, nu va privatiza pentru feciori proprietăţile statului şi nu va proteja escrocii, bandiţii care vor jecmăni oamenii acestei ţări".

---------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE Guvernul Gavriliţa a primit vot de încredere în Parlament. Pentru susţinerea Guvernului Gavriliţa au votat 61 de deputaţi.

---------------------------------------------------------------------------

Din clipă în clipă urmează să se treacă la procedura de vot a guvernului desemnat de Natalia Gavriliță, a transmis Svetlana Gore, pentru Telejurnal. În prezentyraea programului său de guvernare, ea a enumerat priorități precum eradicarea sărăciei, dezvoltarea infrastructurii, a sistemului sanitar, a celui educațional, dar și crearea unui mediu favorabil pentru afaceri precum și combaterea corupției.

Natalia Gavriliță s-a prezentat cu o garnitură guvernamentală care numără 13 miniștri, și nu nouă, cum era până în prezent.

Ședința de astăzi a Parlamentului a fost marcată de un incident, la bucătăria instituției au luat foc mai multe produse alimentare, fapt care a declanșat alarma de incendiu, iar toată lumea a fost evacuată. În 30 de minute s-a revenit la normal și ședința a fost reluată.

Pentru învestirea guvernului sunt necesare voturile a 51 de deputați, număr deținut de fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN POLITIC
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 5°C
IASI -2°C 3°C
CLUJ -6°C -1°C
CONSTANTA 0°C 2°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV -4°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI