Republica Moldova a sărbătorit 32 de ani de la proclamarea Independenței

27 august 2023, 20:31

Programul oficial a început cu depuneri de flori la monumentul Maica Îndurerată şi la cel al domnitorului Ştefan Cel Mare şi Sfânt și a continuat cu o paradă. Militarii Armatei Naționale și cei ai Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău au defilat în Piața Marii Adunări Naționale.

Președinta Republicii Moldova le-a vorbit oamenilor despre trecutul greu și viitorul plin de speranță: „Pentru noi, 32 de ani a fost un drum în care moldovenii au trecut prin momente de dezamăgire, dar și momente pline de speranță. Pentru prima dată în ultimele trei decenii, trăim nu doar speranța unui viitor mai bun, dar simțim încredere că acum avem șansa și datoria de a duce Moldova în Uniunea Europeană.”

După discursul său, şeful statului, alături de preşedintele Parlamentului şi prim-ministru, au salutat oamenii veniți la ceremonie.

Dorin Recean, prim-ministrul Repubicii Moldova: „După ce am cucerit această independenţă, trebuie să devenim independenţi cu adevărat şi pentru asta trebuie să luptăm în continuare. Să muncim şi să ajutăm acum Ucraina.”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite