Republica Moldova a mai făcut un pas important spre aderarea la UE. Comisia Europeană i-a înmânat chestionarul de aderare. România este pregătită să-i ofere sprijin

11 aprilie 2022, 16:19

Comisia Europeană a înmânat Republicii Moldova chestionarul de aderare, o etapă importantă a parcursului european, a anunțat pe contul său de Twitter președintele României, Klaus Iohannis.

România este alături de Republica Moldova și îi oferă tot sprijinul, a scris cu această ocazie președintele Klaus Iohannis.

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a salutat la rândul său noul pas al Republicii Moldova pe calea europeană și a transmis că Guvernul României este pregătit să ofere sprijin în formularea răspunsului la chestionarul Comisiei Europene.

 

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a declarat, luni că acest pas este unul foarte important pentru parcursul acestor țări (Georgia și Moldova) către aderarea la Uniunea Europeană. Am discutat cu colegul meu din Republica Moldova, ministrul Nicu Popescu, săptămâna trecută, la Berlin. A solicitat sprijin în completarea chestionarului, iar România este, desigur, dispusă să își ofere acest sprijin. După cum știți, România este un susținător foarte ferm al perspectivei europene pentru Ucraina, Republica Moldova și Georgia și vom acorda asistență pentru ca acest proces să fie cât mai lin cu putință.

Este important ca răspunsurile la acest chestionar să fie transmise cât mai curând, dar nu putem spune de pe acum care sunt termenele-limită exacte pentru acest proces întrucât știm, din propria noastră experiență, că procesul de aderare la Uniunea Europeană presupune muncă temeinică și progrese complexe, pe toate palierele, a subliniat Bogdan Aurescu.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite