Republica Moldova, destinație pentru mii de refugiați. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate aproximativ 24.000 de traversări prin vama Giurgiulești-Galați

7 martie 2022, 13:05

Peste 1 600 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în Republica Moldova. Iar Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a aprobat o hotărâre prin care acordă asistență internațională cu titlu gratuit Ucrainei și Republicii Moldova din stocurile rezervei de stat. Este vorba despre alimente, apă, motorină, benzină și păcură.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate aproximativ 24.000 de traversări ale frontierei de către cetățenii ucraineni, potrivit Poliției de Frontieră.

La vama Giurgiulești-Galați, fluxul de pasageri este mare. Majoritatea vor rămâne o perioadă în România, unde au rude sau cunoștințe. Ceilalți vor merge spre celelalte țări europene.

S-au format coloane de mașini la Giurgiulești-Galați, dar în același timp foarte multe mame cu copii traversează frontiera pe jos. Ele sunt îngrijorate și nu știu ce va urma.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite