Republica Moldova, destinație pentru mii de refugiați. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate aproximativ 24.000 de traversări prin vama Giurgiulești-Galați

Republica Moldova face eforturi disperate să gestioneze numărul tot mai mare de refugiați. Centrul deschis la Giurgiulești este gata să-i primească pe toți cei care au nevoie de un adăpost. Pot fi cazați temporar acolo până la 600 de oameni. Un număr care se va dovedi în curând insuficient. Refugiații care ajung în centrul de la Giurgiulești primesc hrană, ajutor medical, asistență juridică şi psihologică.

07 Martie 2022, 13:05 (actualizat 07 Martie 2022, 20:05) Știrile TVR |

Peste 1 600 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în Republica Moldova. Iar Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a aprobat o hotărâre prin care acordă asistență internațională cu titlu gratuit Ucrainei și Republicii Moldova din stocurile rezervei de stat. Este vorba despre alimente, apă, motorină, benzină și păcură.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate aproximativ 24.000 de traversări ale frontierei de către cetățenii ucraineni, potrivit Poliției de Frontieră.

La vama Giurgiulești-Galați, fluxul de pasageri este mare. Majoritatea vor rămâne o perioadă în România, unde au rude sau cunoștințe. Ceilalți vor merge spre celelalte țări europene.

S-au format coloane de mașini la Giurgiulești-Galați, dar în același timp foarte multe mame cu copii traversează frontiera pe jos. Ele sunt îngrijorate și nu știu ce va urma.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -2°C
CONSTANTA 1°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI