Republica Moldova, 31 de ani de independență. La Chișinău se fac ultimele pregătiri pentru ceremonii. Transmisiuni speciale la TVR MOLDOVA și TVR INFO

26 august 2022, 11:20

În centrul Capitalei se pun la punct momentele-cheie ale ceremoniei de sâmbătă din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Manifestări dedicate Zilei Independenței sunt programate în toată ţara.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a declarat la ședința extraordinară a Legislativului că Ziua Independenței trebuie să consolideze basarabenii în jurul unui ideal comun.

Igor Grosu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova: Mâine, 27 august, celebrăm Ziua Independenței Republicii Moldova. Este o zi importantă pentru noi toți. Și vin cu un îndemn: să mergem să sărbătorim acest eveniment alături de oamenii din țară, fie la Chișinău, la Bălți, Ungheni, Comrat, Cahul. La mulţi ani tuturor, cu prilejul zilei noastre naţionale! La mulţi ani Republica Moldova!

În acest an nu vor vor avea loc defilări sau parade militare. Doar orchestrele militare vor cânta în Piaţa Marii Adunări Naţionale pe data de 27 august. Un pluton al Gărzii de onoare va prezenta drapelul Republicii Moldova și pe cel al Uniunii Europene.

Sâmbătă dimineață vor avea loc depuneri de coroane la monumentul lui Ștefan cel Mare și la statuia Maicii îndurerate.

La ora 10. 30, președintele Moldovei, Maia Sandu, va adresa un mesaj de felicitare.

În centrul Chişinăului va fi organizat un spectacol cu melodii interpretate de artişti basarabeni.

Sărbătoarea se va încheia cu un concert susținut de Cristofor Aldea-Teodorovici Band, orchestra Fluieraş şi formaţia Zdob şi Zdub și fraţii Advahov.

Cele mai importante momente vor fi transmise de TVR MOLDOVA si TVR INFO.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite