Republica Moldova, 26 de ani de independenţă. Mii de cetățeni au participat la marea sărbătoare

27 august 2017, 11:30

La Chişinău, ceremoniile de ziua naţională au început dis-de-dimineaţă, când preşedintele Igor Dodon, premierul Pavel Filip şi alţi demnitari au depus coroane de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare. Primul ministru a vorbit apoi mulţimii adunate în inima oraşului, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Preşedintele ţării nu a mers în piaţă. Nici nu a ţinut vreun discurs, însă le-a transmis televiziunilor un mesaj înregistrat, cu câteva zile înainte.

Pe 27 august 1991, Parlamentul de la Chișinău a adoptat Declarația de Independență faţă de fosta URSS. Curajul şi voinţa unei generaţii de patrioţi şi situaţia geopolitică favorabilă au dat naştere noului stat – Republica Moldova. După 26 de ani, Piața Marii Adunări Naționale a fost la fel de plină de oameni. Însă nu au fost manifestaţii ca atunci, ci parade și concerte de muzică populară.

Manifestările dedicate Zilei Independenței Republicii Moldova se vor încheia târziu în noapte, cu un mare concert la care vor participa şi trupe celebre din România.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite