Reprezentantul special pe problemele de justiție din România va face o vizită în București la finalul lunii

Jessica H. Kim
Jessica H. Kim
9 ianuarie 2020, 17:02

„Consilierul Juridic Rezident pentru România și Bulgaria lucrează în domeniul cooperării tehnice și de consolidare a capacităților de aplicare a legii. Acest post nu este unul nou. Începând cu anul 2016, mai mulți consilieri juridici din cadrul Departamentului Justiției al SUA au colaborat cu Guvernul României pentru a oferi asistență în domeniul justiției în vederea consolidării capacității de combatere a corupției. Jessica Kim va avea biroul la Sofia, în Bulgaria, dar va vizita România în mod regulat. Prima ei vizită la București este programată spre sfârșitul acestei luni”, a transmis Biroul de Presa al Ambasadei SUA.

Departamentul de Justiție al SUA a numit un reprezentant special pentru a ajuta la combaterea problemelor privind corupția, spălarea banilor și crima organizată din România și Bulgaria, a informat ambasada americană la Sofia.

Cele două părți au fost de acord să dezvolte un dialog pentru responsabilitatea procurorilor și independența sistemului judiciar.

Jessica Kim a deținut anterior funcția de procuror adjunct în Columbus, Ohio, iar în 2018 a fost premiată de procurorul general american Jeff Sessions pentru „contribuții remarcabile ale unui nou angajat”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite