Reprezentantul Ambasadei României la Kabul care a murit în atacul terorist, decorat post mortem de președintele Klaus Iohannis

4 septembrie 2019, 17:06

Președintele României, Klaus Iohannis: În semn de recunoștință și apreciere pentru dăruirea și curajul său, pentru spiritul de sacrificiu dovedit, am decis să îl decorez post mortem cu Ordinul Național Steaua României în Grad de Cavaler cu însemn de război.

Reprezentantul misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat marți, în urma unui atac terorist. Avea 43 de ani, făcea parte din echipa de securitate a Ambasadei și a murit apărându-şi colegii.

Un alt român a fost rănit în același atentat și este într-un spital la o bază militară aliată. Starea sa de sănătate este stabilă şi va fi transferat în Europa pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Clădirea ambasadei României este atât de avariată, încât nu mai poate fi utilizată. În momentul atacului, se aflau în interior 12 diplomaţi români.

16 morți și 120 de răniți  este bilanțul atentatului cu mașina-capcană revendicat de talibani. Atacul a vizat campusul de la Kabul unde se află misiunile diplomatice ale statelor membre UE si NATO.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite