Reprezentanţii TikTok, dezamăgiţi de recomandarea autorităţilor din România privind securitatea. Multe instituţii sunt decise să nu renunţe la aplicaţie

21 mai 2023, 18:53

Românii sunt avertizaţi să se informeze înainte să-şi instaleze aplicaţia TikTok pe telefon, din cauza riscurilor de securitate majore la care se expun. Directoratul Național de Securitate Cibernetică a tras deja un semnal de alarmă în legătură cu vulnerabilitatea sistemelor informatice de serviciu din cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice.

Ministrul Cercetării, inovării și digitalizării, Sebastian Burduja: Este o recomandare nu e decizie, rămâne la latitudinea fiecărei instituţii să o pună în practică sau nu. Dacă nu o pun îşi asumă şi riscuri.

În prezent, multe instituţii publice se promovează pe reţeaua de socializare TikTok Şi ministrul Digitalizării are cont pe TikTok, însă nu pe telefonul său.

Cu aproape 120 de mii de urmăritori şi peste 4 milioane de aprecieri, primăria Braşov este decisă să nu renunţe la aplicaţie.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov: Este unul dintre canalele de comunicare pe care le utilizează municipalitatea în relaţia cu cetăţenii Braşovului, dar şi cu turiştii. Este un canal care se bucură de succes. Vom utiliza în continuare această reţea socială, o vom face cu mare atenţie.

Specialiştii susţin că recomandarea ca aplicaţia să nu fie instalată pe telefoanele de serviciu naşte situaţii ciudate.

Într-o reacţie pentru presa din România, reprezentanţii TikTok s-au declarat dezamăgiţi de recomandarea autorităţilor din România şi susţin că experți în securitate independenți au ajuns în mod repetat la concluzia că aplicaţia nu colectează mai multe date decât altele.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite