Reprezentanţii Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj caută soluţii pentru a-i determina pe oameni să vină să doneze sânge

15 februarie 2022, 07:54

Reprezentanţii Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj caută cu disperare soluţii pentru a-i determina pe oameni să vină să doneze sânge. Viaţa multor persoane bolnave poate fi salvată de un drum la centrul de transfuzii. În ultimele săptămâni au venit tot mai puţini donatori inclusiv de teama de a nu se infecta cu cea mai contagioasă dintre tulpinile coronavirusului.

Pentru cei care nu au mai donat, trebuie să spunem că există şi câteva avantaje pe care le obţin în schimbul donării de sânge. Trebuie doar să se gândească că şi ei pot face diferenţa dintre viață și moarte, alături de medicii care se ocupă de bolnavi.

În Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj efectele pandemiei se văd pe coridoare. Doar câteva persoane așteaptă să doneze. Unii vin frecvent, alții sunt aici pentru prima dată.

Donatorii primesc o adeverință pe baza căreia vor avea o zi liberă plătită, bonuri de masă și reducere la transportul în comun.

Femeile care doresc să doneze sânge trebuie să aibă între 18 şi 60 de ani şi greutatea între 55 şi 100 de kilograme, iar bărbaţii între 60 şi 110 kg. Nu trebuie să sufere de boli cronice, autoimune sau infecțioase, de alergii severe sau să fi avut intervenții chirurgicale majore în ultimele șase luni.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă