Reprezentanţii 112 se plâng de o avalanşă de apeluri false. STS: anul trecut, peste jumătate din cele 12 milioane de apeluri nu erau urgență

1 august 2019, 19:33

Un orădean a sunat, în urmă cu două zile, de mai multe ori la 112 și a anunțat că vrea să se sinucidă. Apelul s-a dovedit a fi unul fals. Operatorii au descoperit că bărbatul a fost internat de mai multe ori la psihiatrie.

Amenzile pentru apelurile abuzive la 112 sunt cuprinse între 500 şi 1.000 de lei, însă reprezentanții autorităților spun că de multe ori nu-i pot identifica pe cei care sună fără motiv.

Cei care utilizează cartele prepay ,de exemplu, pot scapa de amendă. În momentul în care cumperi astfel de cartele nu ești obligat să dai actul de identitate.

Reprezentanții ONG-urilor susțin însă că autoritățile profită de emoția generată de cazul de la Caracal, doar pentru a schimba legea.

Autoritățile au încercat schimbarea condițiilor în care se vând cartelele telefonice și în urmă cu câțiva ani. În 2014 ,însă, CCR a respins legea pe motiv că identificarea posesorilor de cartele prepay ar aduce atingere vieții private.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite