SUA câștigă în fața Rusiei la șefia ITU. Doreen Bogdan Martin: Cred cu tărie în puterea şi potenţialul pe care conectivitatea le aduce economiei, sănătăţii, educaţiei, pieţei muncii, femeilor şi tinerilor

Reprezentanta SUA, Doreen Bogdan Martin, a câștigat joi, alegerile pentru conducerea Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, agenția ONU care face regulile la nivel mondial în comunicații și IT.  În cursă au fost înscriși doi candidați: americanca Doreen Bogdan Martin și rusul Rashid Ismailov.

29 Septembrie 2022, 10:07 (actualizat 29 Septembrie 2022, 14:55) Știrile TVR |

Doreen Bogdan Martin a primit 139 de voturi din 164 voturi valide. În total au fost 172 de voturi depuse, dar unele au fost anulate.

Secretar general în cadrul Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor este cea mai înaltă funcție a instituției.

Conferința Plenipotențiarilor (PP), organismul suprem al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, se întrunește odată la 4 ani pentru a-și alege noua conducere  și pentru a stabili noile direcții în domeniul IT.

Doreen Bogdan Martin are o experiență de peste 30 de ani în telecomunicații, ultimii 3 ani fiind chiar director de dezvoltare în cadrul ITU.

Doreen Bogdan Martin, secretarul general al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor: Vă mulţumesc pentru că aţi crezut în mine și pentru că m-aţi nominalizat candidat pentru această funcţie importantă. Am muncit pentru acest moment, mai mult de trei decenii, având iniţiative de pionierat cu impact pentru a promova incluziunea digitală pentru toţi. Pentru că eu cred cu tărie în puterea şi potenţialul pe care conectivitatea le aduce economiei, sănătăţii, educaţiei, pieţei muncii, femeilor şi tinerilor.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 13°C
IASI 6°C 13°C
CLUJ 9°C 13°C
CONSTANTA 13°C 18°C
CRAIOVA 8°C 14°C
BRASOV 11°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI