Reprezentanții industriei germane avertizează că o eventuală interzicere a importurilor de gaz din Rusia ar avea consecințe catastrofale

Fabricanții de flacoane de parfum din Germania avertizează că eventuala interzicere a importurilor de gaz din Rusia ar avea consecințe catastrofale. Este cel mai recent avertisment venit din partea industriei germane, pe fondul discuțiilor tot mai intense privind reducerea dependenței de gazul rusesc.

19 Aprilie 2022, 08:21 (actualizat 19 Aprilie 2022, 15:57) Știrile TVR |

Germania a fost de acord cu limitarea importurilor de țiței și cărbune din Rusia. Însă oprirea livrărilor de gaze naturale ar avea un impact enorm asupra economiei - avertizează atât economiștii, cât și reprezentanții diverselor sectoare. De exemplu, industria sticlăriei ar fi grav lovita, inclusiv fabricanții de flacoane de parfum sunt îngrijorați.

Christian Froba, reprezentant fabrică articole din sticlă: Ar fi un dezastru. Oprirea livrărilor de gaz ar însemna pierderi uriaşe în industria sticlăriei. Fără gaz, cuptoarele vor fi distruse, și e vorba de milioane de euro.

Germania e cel mai mare livrator de sticle de parfum din lume. Se lucrează 24 din 24, 7 zile din șapte. Cuptoarele merg pe gaz și nu se opresc niciodată.

În cazul în care sancțiunile împotriva Rusiei, după invadarea Ucrainei, se vor extinde către sectorul gaze naturale, industria germană va trebui susținută de stat.

Frank Martin, expert financiar: Guvernul trebuie să Intervină, oferind sprijin financiar companiilor care utilizează cantităţi mari de energie. Pe termen mediu şi lung, guvernul trebuie să ofere ajutor şi în procesul de tranziţie pentru a sprijini aceste fabrici să renunţe la combustibilii fosili.

Potrivit unui raport al celor mai reputați economiști germani, în cazul în care s-ar renunță brusc la gazul din Rusia, pierderile suferite de cea mai mare economie din Europa ar fi de 220 de miliarde de euro, în decurs de doi ani.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 24°C
IASI 22°C 21°C
CLUJ 18°C 20°C
CONSTANTA 21°C 21°C
CRAIOVA 20°C 22°C
BRASOV 18°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI