Reprezentanții Ucrainei vor încălzi inimi la Eurovision. Piesa ‘Stefania’ a fost selectată cu câteva zile înainte de izbucnirea războiului

9 mai 2022, 18:13

Melodia artiștilor ucraineni, Stefania, este dedicată mamei solistului. Aceasta a ascultat piesa pentru prima dată în direct, la show-ul Selecției Naționale din Ucraina.

Oleg Psyuk, solistul trupei Kalush Orchestra: Piesa fost scrisă cu dedicaţie pentru mama mea, cu mult timp înaintea războiului, dar după ce a izbucnit războiul a căpătat semnificaţii în plus, fiindcă mulţi ucraineni văd ţara ca pe o mamă. De aceea a ajuns la inima multor ucraineni şi sperăm că va plăcea şi multor europeni când o vom cânta pe scenă.

Artiștii de la Kalush Orchestra au fost selectați să reprezinte Ucraina cu câteva zile înainte de invazia rusă și n-au apucat să se bucure prea mult de succes.

Oleg Psyuk, solistul trupei Kalush Orchestra: Când a început războiul eram la un concert în oraşul Dniepro. Când a început ne întorceam către Kiev şi am auzit exploziile când eram la Boryspil, lângă Kiev. Familia mea e în Ucraina, la Kalush, în regiunea Ivano-Frankivsk. E dificil să spui că sunt în siguranţă, sunt multe alarme aeriene, de mai multe ori pe zi, cad rachete în diverse locuri, e greu de spus că cineva poate fi în siguranţă acolo deocamdată.

Reprezentanții Ucrainei s-au aflat într-o situație fără precedent în istoria Eurovision: din cauza războiului, nu au putut să-și pregătească show-ul.

Oleg Psyuk, solistul trupei Kalush Orchestra: N-am avut ocazia să ne reunim şi să repetăm în Ucraina, acum că suntem cu toţii la Torino, repetăm cât putem.

Kalush Orchestra este o trupă nouă de rap, care s-a format în 2019. Iar numele vine de la orașul ucrainean Kalush.

Artiștii vor cânta în prima semifinală Eurovision, pe 10 mai.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite