Reprezentanții Guvernului renegociază la Bruxelles ținta de deficit bugetar și o serie de jaloane din PNRR

28 august 2023, 15:15

Reprezentanții Executivului merg la Bruxelles pentru a discuta despre o renegociere a țintei de deficit bugetar de la 4,4 la sută din PIB, la 4,9 sau chiar 5 la sută din PIB, dar și pentru a renegocia PNRR și a discuta despre amendamentele privind legea eliminării pensiilor speciale, a transmis Alina Sorocean pentru Telejurnal.

Vor merge la Bruxelles ministrul Finanțelor, cel al Fondurilor Europene și ministrul Muncii, iar spre finalul săptămânii vor ajunge și premierul  Marcel Ciolacu alături de Nicolae Ciucă.

Reprezentanții Guvernului doresc să obțină o țintă a deficitului bugetar mai mare tocmai pentru a elimina o parte din prevederile ordonanțelor pe care le-au pregătit – adică să elimine o parte dintre măsurile bugetare și fiscale. Chiar dacă vor avea un rezultat pozitiv din partea reprezentaților  Comisiei Europene, executivul este pregătit să dea ordonanțele de urgență, dar cu mai puține prevederi.

Potrivit surselor, ar putea să rămână în ordonanțe eliminarea facilităților fiscale pentru cei care lucrează în construcții, în agricultură ș în IT. De asemenea, se dorește un impozit pentru profitul externalizat pentru marile companii, dar și un impozit mai mare pentru cei care dețin jocuri de noroc.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă