Reporteri la un eveniment istoric: vizita Papei Ioan Paul al II-lea în România. Știrile TVR, atunci și acum

La prima vizită a unui Suveran Pontif în România, în 1999, reporterii TVR au redat fiecare pas al vizitei Papei Ioan Paul al II-lea.

13 Mai 2019, 14:43 (actualizat 13 Mai 2019, 15:38) Știrile TVR |
Reporteri de atunci și acum
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Mihai Rădulescu a relatat din epicentrul evenimentelor, la rugăciuni şi liturghie. Apoi a ajuns şi la Vatican, unde Patriarhul Teoctist a întors vizita Papei, la invitaţia sfântului Părinte.

Carmen Vasile a urmărit cu pasiune, timp de trei zile, povestirile emoţionate ale credincioşilor români care străbăteau peroanele Gării de Nord spre întâlnirea cu Sfântul Părinte. Din păcate, Carmen nu mai este printre noi.

Primarul de azi al Bucureştiului, Gavriela Vrânceanu Firea, era, în urmă cu 20 de ani, reporter la Telejurnal. Ea a fost cea care a asigurat transmisia momentului final al vizitei Suveranului Pontif.

Astazi, dupa două decenii, unii dintre cei care au fost reporteri la prima vizită în România a unui Suveran Pontif au predat ştafeta altei generaţii de jurnalişti, pregăţiţi la rândul lor să lase posterităţii imaginea unui moment istoric.

TVR este partener oficial media și, în această calitate, va produce toate evenimentele pe parcursul vizitei Sanctității Sale Papa Francisc în România. Televiziunea publică va asigura semnalul pentru televiziuni din 200 de țări, inclusiv pentru Televiziunea Vaticanului.

Desfășurarea de forțe este spectaculoasă. Vor fi peste o mie de oameni de televiziune, 11 care de transmisiuni, peste 100 camere de filmare pentru transmisiuni în direct și 54 de camere individuale.

Practic, o să vă arătăm fiecare etapă a călătoriei Suveranului Pontif de la București, Iași, Șumuleu Ciuc și Blaj.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN PAPA FRANCISC ÎN ROMÂNIA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 3°C 4°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 10°C 7°C
CRAIOVA 5°C 5°C
BRASOV 6°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI