Reportaj cu camera ascunsă | "Mafia Parcagiilor" și o afacere ilegală de neoprit. Ariile de influenţă din București, cunoscute de poliție. Mii de amenzi date fără niciun rezultat

Bulevardele, străzile principale, ori din apropierea zonelor aglomerate din Bucureşti sunt în stăpânirea... Mafiei Parcagiilor! Aceştia ocupă abuziv locurile de parcare gratuite şi percep taxe şoferilor grăbiţi. Este un fenomen care există de zeci de ani, pentru că poliţia dă amenzi, dar nimeni nu le plăteşte! De 4 ani, un proiect legislativ aşteaptă votul deputaţilor pentru ca parcagiii ilegali să ajungă la închisoare.

05 Martie 2021, 21:37 |
Parcări libere vs. mafia parcagiilor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

O parcare cu plată, din centrul Capitalei, la o oră de vărf. Zeci de locuri libere! În schimb, trotuarele din jurul parcării şi trecerile de pietoni sunt ocupate de maşini lăsate abuziv de şoferi care nu au vrut să plătească.

Niciun vehicul nu are vreo amendă lăsată pe parbriz.

Alţi şoferi fug de tarifele mari, care ajung chiar şi la 10 lei pe oră, şi încearcă să găsească un loc liber gratuit pe străzile adiacente. Acolo, însă, îi aşteaptă Mafia Parcagiilor, a celor care pretind aceiaşi bani.

"- Cât câştigi?

- Şi 80 de lei și 100...

- Pe zi?

- Da!".


"- Cât costă, cât e pe oră?

- 10 lei, la dispoziţie, cât stai?".

"- Nu iţi dă poliţia amendă?

- Câteodată îmi dă, câteodată nu...".

Şoferii nu au încotro şi plătesc de teamă să nu-și găsească maşina vandalizată.

În urmă cu 4 ani, fostul deputat Ovidiu Raeţchi a depus în Parlament un proiect legislativ care prevede condamnarea parcagiilor ilegali la muncă în folosul comunităţii, ori chiar pedepse cu închisoarea.

Poliţia Locală admite că sunt zone întregi din Capitală unde acţionează Mafia Parcagiilor şi chiar a întocmit o listă cu "ariile de influenţă".

Uneori, parcagiii ilegali ocupă parcările cu plată şi pretind că sunt angajaţi ai companiei care le administrează. Alteori, nu se tem să pună stăpânire pe alei întregi, precum cea din Strada Sevastopol, din sectorul 1, unde nu poţi intra dacă nu plăteşti.

Autorităţile nu au mijloace eficiente împotriva Mafiei Parcărilor, fapt demonstrat de cele peste 4.000 de amenzi date în 2 ani, amenzi rămase neplătite.

Proiectul legii parcagiilor a trecut de Senat, iar acum se află la Camera Deputaţilor.

Ovidiu Raeţchi speră ca legea iniţiată de el să fie aplicată până la sfârşitul acestui an.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 21°C
IASI 18°C 20°C
CLUJ 18°C 20°C
CONSTANTA 14°C 13°C
CRAIOVA 19°C 19°C
BRASOV 18°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI