Replica tronului regal al Marii Britanii, la London Eye. Turiștii pot sta pe tron și pot purta coroana și sceptrul, copii fidele ale celor originale

26 aprilie 2023, 13:01

Turiștii care ajung în Londra și au răbdare să stea la coadă, în London Eye, își pot imagina că sunt și regi sau regine pentru câteva minute. În una dintre capsulele London Eye este o replică a tronului regal, iar asemănarea cu originalul este izbitoare.

”Este uimitor să vezi replica tronului încoronării aici, pentru că Tronul datează din 1296. Este crestat de băieţii din Westminster, dar este foarte delicat. Doar regele poate sta pe el”, a spus Kate Williams, profesor specializat în istoria regalităţii.

Dar pentru replica tronului din London Eye nu sunt restricții, așa că orice turist care a plătit bilet poate sta pe acest scaun și poate purta și coroana și sceptrul. Desigur, tot replici executate cu mare atenție.

”Dacă veniţi la Londra, unul dintre cele mai uimitoare lucruri pe care le avem aici este această locaţie care este chiar în inima Londrei. Aşadar, când sosiţi, aveţi ocazia să vizitaţi una dintre cele mai importante atracţii din Londra. Parte a acestei călătorii este ocazia de a vedea Big Ben, catedrala Sfântul Paul, Palatul Buckingham şi aveţi cea mai uimitoare experienţă de a fi foarte aproape de Westminster Abbey”, a precizat Imran Tauqir, manager general London Eye.

Copia tronului va fi disponibilă pentru turiști din 29 aprilie până pe 8 mai, adică la două zile după ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite