Repetiție generală pentru vizita Papei. La Iași, Suveranul Pontif va susține un discurs, iar la Blaj va oficia Liturghia

18 mai 2019, 14:56

Papa Francisc va ajunge pe 1 iunie, seara, la Iași. Va vizita Catedrala romano-catolică, iar apoi va ține un discurs în fața Palatului Culturii. La repetiția generală, forțele de securitate au parcurs traseul de la aeroport până în centrul orașului, exact așa cum va face și Suveranul Pontif.

La Blaj, vizita Papei va fi mai lungă. Și repetiția generală a fost mai spectaculoasă.

Emanuel Jilinschi – reporter TVR: „Ca la orice eveniment de asemenea anvergură, organizatorii iau în calcul trei variante de traseu, fără a spune sigur care va fi cel ales. Cert este că Sfântul Părinte va ajunge la Blaj, cu elicopterul, pe stadionul municipal, iar următoarea oprire va fi pe Câmpia Libertății, unde va ține și Sfânta Liturghie”.

Două elicoptere ale Ministerului de Interne au marcat locul exact unde va ateriza Suveranul Pontif, în data de 2 iunie.

Ministerul Apărării, cel de Interne, SRI, SIE, Serviciul de Telecomunicații Speciale și SPP, toate aceste instituții asigură buna desfășurare a vizitei Papei în România.

La Blaj, Suvernaul Pontif va celebra Liturghia și va beatifica șapte episcopi greco-catolici martiri.

Ritul sacru se va desfășura pe Câmpia Libertății.

După încheierea Sfintei Liturghii, Suveranul Pontif se va întâlni cu reprezetanți ai comunității rome din Blaj.

Acesta va fi ultimul moment al vizitei sale în România. Papa Francisc va pleca apoi cu elicopterul până la Sibiu, unde îl așteaptă avionul cu care se va întoarce la Roma.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite