Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională. Pe 1 Decembrie, la TVR vor fi Ediţii Speciale începând cu ora 7:00 dimineaţa

28 noiembrie 2023, 11:11 (actualizat 6 decembrie 2023, 08:02)

Sunt militari din marile unități ale României, care in ziua de 1 Decembrie vor defila pe sub Arcul de Triumf.

2400 de soldați români, 250 străini din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, vor participa la paradă.

Anul acesta, la paradă, românii vor putea vedea pentru prima dată şi noile vehicule tactice ale Forţelor pentru Operaţii Speciale.

La expoziţia statică de la Arcul de Triumf, Armata va prezenta şi o dronă Bayraktar, recent cumpărată de Forţele Terestre. Iar 40 de aeronave, civile şi militare vor survola Capitala pe 1 decembrie: nouă F16 româneşti, trei din Țările de Jos, dar şi aeronave Eurofighter ale Germaniei, detaşate în România. Vor fi prezentate şi noi autospeciale ale Inspectoratului General Pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi noile elicoptere de intervenţie.

În premieră la paradă, dacă vremea va fi bună, vor zbura celebrele elicoptere Black Hawk și un avion pentru misiuni aeromedicale.

Cele mai bune imagini de la paradele de 1 decembrie din Bucureşti şi de la Alba Iulia le vedeţi în direct la Televiziunea Română. De la ora 11.00, pe TVR1 şi TVR Info, Adelin Petrişor şi generalul Constantin Spînu vor comenta în direct defilarea de la Arcul de Triumf, iar de la ora 15.00, în direct de la Alba Iulia, vă spun La mulţi ani Vlad Ungar şi Carina Muller.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite