Reparații la service-uri cu facturi umflate. Numai în București și Ilfov, comisarii ANPC au primit peste 200 de sesizări

22 iunie 2020, 16:51

Numai în București și Ilfov, comisarii ANPC au primit peste 200 de sesizări. Clienții reclamă că și-au lăsat mașinile în service-uri, dar reparațiile nu au fost gata, în unele situații, nici după două luni.

Controalele au scos la iveala că unele service-uri practică tarife mai mari atunci când decontează reparațiile cu polițe RCA. Din acest motiv, societățile de asigurare refuză să facă plata și astfel apare blocajul.

Cătălin Deacu, jurnalist TVR: „Reprezentații Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor vă recomandă ca, înainte de a plăti o reparație, să cereți oferte de la mai multe service-uri și să faceți o comparație. Patronii de service-uri avertizează însă: un deviz de plată prea mic poate să însemne o reparație cu piese care nu sunt originale și care au o calitate îndoielnică„.

În Parlament așteaptă să fie dezbătute mai multe proiecte care propun modificarea legii RCA.

Comisarii ANPC anunță că vor continua controalele în service-uri și în iulie și vor da amenzi acolo unde descoperă nereguli.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite