Renunțarea la masca de protecție – una dintre măsurile de relaxare cele mai așteptate de români. S-ar putea aplica mai repede persoanelor vaccinate

6 mai 2021, 19:42

Renunțarea la masca de protecție este una dintre măsurile de relaxare cele mai așteptate de români. Mulți se plâng că odată cu apropierea verii, acestea devin tot mai greu de suportat.

Dacă se atinge ținta 5 milioane de persoane vaccinate până la sfârșitul lunii, angajații ar putea scăpa de mască la birou, în anumite condiții.

Unii experți sunt mai prudenți și spun că alte țări au luat măsuri de relaxare când ponderea celor vaccinați era mai mare.

Ministrul Sănătății crede că este o idee fezabilă, susținută și de specialiștii din Statele Unite ale Americii. În privința renunțării la mască în spațiile deschise, despre care premierul spunea că ar fi posibilă după 1 august, Ioana Mihăilă a făcut unele precizări.

În analiza este și propunerea că persoanele vaccinate să poată participa la nunți, botezuri și alte petreceri private, dar și la evenimente publice, precum Campionatul European de Fotbal.

Când scăpăm de mască? Preşedintele Societății de Epidemiologie: Ținta va fi pusă în practică în funcție de situația de ansamblu. În Israel măsurile au fost luate când s-a ajuns la o rată de vaccinare de 50%

Florin Cîţu: Fără mască pe plajă de la 1 iunie, cu distanţare între şezlonguri

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite