Renault suspendă planurile de dezvoltare a fabricii din România și anunță concedieri la nivel global

29 mai 2020, 20:24

Reprezentanții constructorului francez de mașini au anunțat că vor reduce capacitatea de producție globală de la 4 milioane de vehicule în 2019, la 3,3 milioane până în 2024.

4.600 de posturi din Franța și peste 10.000 din restul lumii vor fi desființate.

Măsurile se impun, spun aceștia, din cauza reducerii vânzărilor, a problemelor financiare ale grupului și a trecerii treptate spre vehiculele electrice.

În România, grupul francez are peste 18.000 de angajaţi. Cea mai mare parte lucrează în fabricile de pe platforma industrială din Mioveni.

Compania anunțase investiții de 100 de milioane de euro în perioada 2019 – 2021 și creșterea capacității de producție a uzinei de vehicule.

Planurile au fost date peste cap de pandemia de coronavirus care a dus la întreruperea producției. După revenirea din șomaj tehnic, luna viitoare unii dintre angajați vor fi din nou trimiși acasă.

Sindicatele spun că decizia de reducere a costurilor ar putea avea consecințe asupra angajaților din România la toamnă.

Premierul Ludovic Orban, care a vizitat chiar ieri un centru al companiei de la Titu, e optimist.

Ludovic Orban: În toate discuțiile pe care le-am avut cu managementul companiei din România nu am tras nicio concluzie prin care să existe vreo decizie a managementului companiei din România privitor la restrângerea unor activități sau la intenția de a face concedieri.

Între timp, în Franța, au început protestele. Grupul francez are 40 de fabrici în toată lumea și peste 180 de mii de angajați.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Salonul auto de la Geneva. Renault a prezentat mult așteptatul model electric R5

Dacia a devansat Renault pe piaţa europeană în luna ianuarie