Remember Timişoara, în clădirea Consiliului European

În decembrie 1989, Timişoara a păşit dincolo de limita imposibilului. Timişorenii au avut curajul de a declanşa revoluţia împotriva regimului totalitar comunist pentru libertate şi o viaţă mai bună. Pentru a comemora acele momente unice, Reprezentanţa României la Uniunea Europeană a organizat împreună cu Universitatea de Vest din Timişoara o expoziţie de fotografie în atriumul Consiliului European.

17 Decembrie 2019, 10:47 (actualizat 17 Decembrie 2019, 10:57) Știrile TVR |
Remember Timișoara
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Treizeci de ani după aceste moemente care au aprins flacăra revoltei împotriva dictaturii comuniste, România este membră NATO şi UE şi angajată pe calea respectării valorilor europene şi statului de drept. Expoziţia foto intitulată “30” a fost adusă la Bruxelles, în inima Consiliului European, de Universitatea de Vest şi Direcţia Judeţeană de Cultură. Fotografiile se doresc a fi o piedică în calea uitării.

Reprezentanţa României la UE este cea care a facilitat această aducere aminte în capitala Europei.

Luminiţa Odobescu, ambasador al României la UE: „Este un moment important şi de mare sensibilitate, pentru că ne aflăm aici şi datorită jertfei tinerilor, celor care au luptat pe străzile din Timişoara, din Bucureşti, din toată ţara, pentru a ne reda libertatea, suntem aici datorită jertfei lor”.

Instantaneele expuse în atriumul Consiliului European sunt semnate de fotografii Mircea Radu, Ioan Radu, Constantin Duma, Valentin Suta, Cătălin Regea şi de către un autor necunoscut.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 11°C
IASI 15°C 7°C
CLUJ 11°C 4°C
CONSTANTA 16°C 12°C
CRAIOVA 13°C 10°C
BRASOV 14°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI