Remarca lui Zelenski privind ”lovitura preventivă” asupra Rusiei se referea la sancţiuni, precizează autoritățile de la Kiev

Volodimir Zelenski președintele Ucrainei
Volodimir Zelenski președintele Ucrainei
7 octombrie 2022, 13:38

Într-o reacţie, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că afirmaţiile făcute de Zelenski în timpul unui discurs la Lowy Institute, un think tank australian, joi, confirmă necesitatea a ceea ce Moscova numeşte „operaţiunea sa specială” în Ucraina.

„Ieri, Zelenski le-a cerut stăpânilor săi occidentali să lanseze o lovitură nucleară preventivă împotriva Rusiei. Astfel, acest responsabil a prezentat de fapt lumii întregi încă o dovadă a ameninţărilor care vin de la regimul de la Kiev şi pentru neutralizarea căruia a fost lansată o operaţiune militară specială„, a declarat Lavrov, citat de agenţia oficială de presă rusă TASS.

Lavrov a numit „ridicole” încercările diverşilor secretari ai lui Zelenski de a susţine că preşedintele ucrainean avea altceva în minte. „Ne amintim cu toţii cum el încă din ianuarie a anunţat dorinţa Ucrainei de a deţine arme nucleare. Prin urmare, acest gând a rămas adânc în mintea lui”, a adăugat ministrul rus de externe, vorbind prin legătură video la o reuniune a Comisiei Rusia Unită în cadrul forumului internaţional interpartit „Politica de mediu şi dezvoltare durabilă”.

„Colegi, aţi mers puţin prea departe cu isteria nucleară şi acum auziţi atacuri nucleare chiar şi acolo unde nu sunt”, a afirmat Nikiforov pe pagina sa de Facebook.

„Preşedintele a vorbit despre perioada de până la (invazia Rusiei în Ucraina la) 24 februarie. Atunci era nevoie să fie aplicate măsuri preventive pentru a împiedica Rusia să înceapă războiul. Permiteţi-mi să vă reamintesc că singurele măsuri despre care era vorba atunci erau sancţiunile preventive”, explică el.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui ucrainean a mai spus că aluzii la utilizarea armelor nucleare „şi-a permis să facă doar statul terorist Rusia”. „Niciodată nu veţi auzi astfel de apeluri din partea Ucrainei”, a insistat Nikiforov.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite