Remanierea nu va avea loc săptămâna aceasta. Ședința CEx a PSD a fost amânată. Dăncilă: Evaluarea este gata, dar trebuie să avem un vot politic

30 octombrie 2018, 10:49

Premierul Viorica Dăncilă a confirmat, marți, că ședința Comitetului executiv al PSD nu va mai avea loc miercuri deși săptămâna trecută mai toți liderii social democrați ne spuneau că mâine ar fi urmat să aibă loc acestă ședință și ar fi urmat să aibă loc o remaniere destul de amplă a Guvernului Dăncilă.

Viorica Dăncilă nu a spus care este motivul amânării acestei ședințe, dar a specificat că evaluarea miniștrilor este gata și că s-a axat pe activitatea fiecărui minister în parte, însă a punctat un lucru extrem de important: că este nevoie de un vot politic în cadrul CEx cu privire la această remaniere și abia atunci se va decide cine pleacă și cine rămâne. Potrivit informațiilor noastre tocmai aici ar fi problema acest vot politic și tensiunile din PSD care nu asigură o majoritate clară pentru această remaniere.

Nu vă pot da nume, evaluarea s-a făcut în funcție de măsurile din programul de guvernare. În altă ordine de idei eu prezint evaluarea, dar trebuie să avem un vot din punct de vedere politic. Am să vad și părerea și susținerea pe care o va avea fiecare din partea CEx, deci eu nu pot să spun acum: va pleca un număr de atâți miniștri. Va fi o decizie care se va lua combinat evaluare și susținere politică (..) Cred că este necesar ca într-o săptămână sa avem acestă discuție, a spus prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite