Remaniați pe motive de percepție. Miniștrii Carmen Dan și Teodor Meleșcanu au fost schimbați

15 iulie 2019, 19:52

Carmen Dan pleacă de la conducerea ministerului pentru că partidul i-o cere. Ea și-a depus mandatul deși consideră că și-a îndeplinit corect atribuțiile.

Carmen Dan nu are o percepție publică foarte bună, a punctat Viorica Dăncilă. Șeful statului a cerut demiterea ei de la Interne dar și a Ministrului de Externe, imediat după scrutinul din 26 mai. Însă demisia de onoare i-a fost cerută în stradă de oamenii care au protestat pe 10 august, unde Jandarmeria a intervenit în forță. Carmen Dan a fost susținută pentru această funcție de Liviu Dragnea și era văzută că o apropiată a fostului lider al PSD.

Și Teodor Meleșcanu e înlăturat din Guvern. La alegerile din mai pentru europarlamentare, mii de români din străinătate nu și-au putut exercita dreptul la vot.

Ramona Mănescu a fost ministru al Transporturilor din partea PNL și a avut trei mandate de europarlamentar. În locul lui Carmen Dan e propus senatorul de Constanța, Nicolae Moga. Iar Mihai Fifor e propus vicepremier pentru parteneriate strategice. Șeful statului se va pronunța asupra acestor propuneri.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite