Religia, mână în mână cu arta contemporană. Instalație impresionantă de lumină la Catedrala "Sfântul Ștefan" din Viena

Este Vinerea Mare pentru catolici și protestanți, iar la Viena religia și-a dat mâna cu arta contemporană. Catedrala din capitala Austriei a fost împodobită cu o nouă lucrare, intitulată "Scara spre cer", realizată de o artistă austriacă, la invitația preotului paroh.

02 Aprilie 2021, 21:29 |
Lucrare de artă în Catedrala Sfântul Ștefan din Viena
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Catedrala "Sfântul Ștefan" din Viena a fost scena unde 32 de dansatori și artista vizuală Billie Thanner au interpretat un scurt spectacol, intitulat "Cele 33 de virtuți".

Dansatorii și-au încheiat spectacolul lângă baptisteriu, locul unde se oficiază botezurile și unde a fost poziționată lucrarea "Scara spre cer", o instalație din neon realizată de Billie Thanner.

Toni Faber, preotul Catedralei Sf. Ştefan: "Vrem să arătăm că, în ciuda tuturor lucrurilor, nu ne-am pierdut speranţa. Că încă avem puterea fim alături unii de alţii".

Billi Thanner, artist vizual: "Religia şi arta merg bine împreună pentru că, dacă noi artiştii nu credem în noi, nu suntem artişti. Este un proces constant de încredere şi credinţă: sunt destul de bun, îi place cuiva munca mea, ce crede despre ea".

Lucrarea se înalță pe peretele bisericii și iese printr-o boltă. Continuă să fie apoi vizibilă de afară și se întinde pe toată turla de sud a catedralei vieneze.

Vernisajul a fost doar un test al acestei instalații artistice, care va fi aprinsă oficial mâine seară, cu ocazia Slujbei de Înviere.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 18°C
IASI 15°C 18°C
CLUJ 13°C 14°C
CONSTANTA 13°C 15°C
CRAIOVA 15°C 18°C
BRASOV 11°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI