Corespondentul TVR Alexandru Costache, în Ucraina, despre reacțiile militarilor după anunțul lui Putin: Oamenii sunt foarte determinați și încrezători în victoria Ucrainei, mai ales după contraofensiva fulgerătoare în Harkov

Alexandru Costache în Ucraina
Alexandru Costache în Ucraina
21 septembrie 2022, 11:16

Corespondentul TVR Alexandru Costache relatează pentru Telejurnalul de la ora 14.00:

„Noi suntem acum în Dnipro, o regiune din sud-estul țării. Am stat de vorbă cu mai mulți oameni.

Bărbații ne-au spus că sunt îngrijorați după anunțul președintelui Vladimir Putin, însă sunt în continuare încrezători în victoria lor, ei consideră că Ucraina va reuși să elibereze toate teritoriile ocupate de ruși. Un bărbat ne-a spus că el crede că anul viitor războiul se va termina.

În schimb, femeile sunt mai prudente, se tem că această mutare a lui Putin va duce la o escaladare și o potențare a conflictului din țara lor.

Aici, în Dnipro, unde ne aflăm acum, sunt peste 50.000 de refugiați, am filmat mai devreme chiar într-un astfel de centru de refugiați, sunt în principal oameni care au fugit din calea războiului din regiunile din estul țării, din Lugansk și din Donețk.

Există și o reacție a unui oficial ucrainean, unul dintre consilierii lui Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak, care a spus că această mutare era previzibilă, că nu va fi primită bine în Rusia. Arată că planul de război al Rusiei în Ucraina nu merge deloc bine.”

CITIȚI ȘI: Aleksei Navalnîi, din închisoare: Mobilizarea în Rusia va duce la o tragedie uriașă, războiul criminal se agravează şi se amplifică. Totul, pentru ca un singur om să-şi păstreze puterea şi să o prelungească

 

––

Corespondentul TVR în Ucraina, Alexandru Costache, relatează, pentru INFO PLUS, ora 10.00:

„Noi am plecat din regiunea Donețk, ne îndreptăm acum spre orașul Dnipro și încercăm să ajungem în această seară la Kiev, pentru că mâine trebuie să ne întoarcem în țară.

Evident, există o primă reacție a unui oficial ucrainean privind anunțul lui Vladimir Putin referitor la mobilizarea rezerviștilor, consilierul prezidențial Mikhailo Podoliak. El  a declarat că această mișcare a Rusiei era una previzibilă, predictibilă, dar care se va dovedi extrem de nepopulară în Rusia și care arată că războiul nu a decurs conform planului Moscovei.

De asemenea,  Mikhailo Podoliak a mai declarat că Vladimir Putin încearcă să arunce vina pe Occident pentru un așa-zis război neprovocat în Ucraina și pentru situația economică, care se înrăutățește în Rusia.

Trebuie, însă, să vedem ce vor spune și oamenii simpli, pentru că este evident că acest anunț al lui Putin va duce la o escaladare a conflictului, așa cum spunea și domnul general mai devreme. Prin urmare, războiul se va intensifica în perioada următoare, rămâne de văzut ce vor spune oamenii, vom încerca și noi în Dnipro să stăm de vorbă cu câțiva dintre ei.

Cu siguranță, și oamenii simpli, dar și militarii cu care am vorbit sunt foarte determinați și încrezători în victoria Ucrainei, mai cu seamă după contraofensiva fulgerătoare din Harkov, după ce au văzut că pot fi eliberate teritorii foarte mari, moralul oamenilor este și mai ridicat”.

CITIȚI ȘI:  Vladimir Putin ordonă mobilizare parţială în Rusia, în contextul invaziei în Ucraina: Vom folosi toate mijloacele. Lucrurile se pot întoarce împotriva celor care încearcă șantajul nuclear. Nu blufez!

Imagini dezolante, cu un bloc locuit prăbușit pe jumătate, au fost surprinse de echipa TVR în Bahmut, regiunea Donețk. Școală distrusă în Kostiantynivka și clădiri bombardate în Torețk, lângă front

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite