Reîncepe sezonul alergiilor. Medicii recomandă purtarea măștii pentru diminuarea simptomelor

8 aprilie 2022, 15:17

Bianca Matis, medic alergolog: Suntem deja în plin sezon polinic, de vârf al pomilor timpurii. A apărut alunul încă din luna februarie, acum vă începe mesteacănul. Este un sezon de polen foarte agresiv.

Loredana Sersea este unul dintre sutele de pacienți care ajung în aceasta perioada în cabinetele medicilor alergologi din Timișoara. La început a avut reacții puternice la ambrozie. Acest lucru a făcut-o și mai vulnerabilă în fata unor noi alergii, așa că a început să aibă simptome și primăvara, atunci când ambrozia nu reprezintă încă un pericol.

Pentru reducerea simptomelor, medicii le recomanda celor alergici să poarte masca de protecție atunci când fac plimbări lungi în natura.

Bianca Matis, medic alergolog: Din păcate se pare că pe an ce trece sunt mai multe persoane pentru diagnostic și tratament și copii cu vârste din ce în ce mai mici.

Specialiștii spun că primele simptome ale unei alergii nu trebuie trecute cu vederea. Pacienții ar trebui să se prezinte la medic cât mai repede pentru că tratamentul să aibă efect cât mai rapid.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite