Regulile de securitate din aeroporturi privind lichidele și laptopurile ar putea fi schimbate în Marea Britanie până în anul 2024

Aeroport SUA frontieră acces un SUA
Aeroport SUA frontieră acces un SUA
24 noiembrie 2022, 09:34

În prezent, pasagerii care transportă lichide în bagajele de cabină sunt limitați la recipiente de până în 100 ml, care trebuie să fie plasate într-o singură pungă de plastic transparentă și resigilabilă atunci când trec de zona de control a aeroportului. Regulile actuale sunt în vigoare din noiembrie 2006.

The Times a relatat că marilor aeroporturi din Marea Britanie li s-a acordat un termen limită, până la jumătatea anului 2024, pentru a instala scanere mai avansate. În urma unei analize efectuate se așteaptă un anunț oficial în următoarele săptămâni.

Pasagerii care nu reușesc să scoată obiectele din bagaje sau care călătoresc cu lichide și creme puse în recipiente prea mari reprezintă cea mai mare cauză a întârzierilor la controlul aeroportului. Noua tehnologie, care a fost testată pe aeroportul Heathrow din Londra începând din 2017, permite personalului aeroportului să mărească imaginea cu interiorul bagajului, în urma scanării și să rotească imaginile pentru inspecție.

„Le lansăm încet-încet. Tocmai am început extinderea zonei de control din Terminalul 3, care va avea mai multe scanere CT și care are ca termen limită mijlocul anului 2024. După lansarea noii tehnologii, lichidele vor rămâne în bagaje”, a declarat pentru Times directorul executiv al Heathrow, John Holland-Kaye.

Secretarul de stat pentru transporturi, Mark Harper, a declarat că regulile privind transportul de lichide în bagajele de mână sunt ținute „sub observație”.

„Cred că știți că practica noastră obișnuită legată de controlul de securitate este că nu comentăm probleme de acest gen. Cred că acest lucru este destul de important. Și acum sunt responsabil pentru stabilirea regimului de securitate pentru sectorul nostru aviatic. Așa că, dacă vor exista schimbări, le vom prezenta oamenilor în timp util”, a adăugat secretarul de stat.

Până când noile scanere 3D vor fi implementate, regulile cu privire la dispozitivele și lichidele pe care oamenii le pot lua în avion rămân la fel de stricte.

Tehnologia este deja utilizată de mai mulți ani în aeroporturile din SUA, precum Hartsfield-Jackson din Atlanta, Georgia, și O’Hare din Chicago.

 

 

Sursa: The Guardian

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă