Reguli stricte la alegerile de duminică. În secțiile de votare vor putea fi maximum cinci alegători

25 septembrie 2020, 12:30

În secțiile de votare vor putea fi maximum 5 alegători.

Accesul in secția de votare se face doar cu mască. La intrare ni se va lua temperatura, după care ne vom dezinfecta. Vom merge în zona în care se află tabletele de identificare, acolo vom plasa singuri cartea de identitate în suportul tabletei.

Ne vom da pentru câteva secunde masca jos pentru identificare, apoi are loc procedura de votare propriu zisă.

La ieșirea din cabina de vot, când ne luam înapoi actul de identitate, vom aplica singuri autocolantul cu mențiunea votat.

Chiar dacă se va constata la intrarea in secția de votare că avem febră vom putea vota, într-o cabină, cea mai apropiată de ieșire, într-un timp cât mai scurt, apoi cabina va fi dezinfectată.

Pentru cei care obișnuiau să voteze împreună cu copiii, se recomandă ferm evitarea aducerii copiilor în secțiile de votare.

Se va putea vota și cu urna mobilă, care va ajunge mai întâi la persoanele care nu se pot deplasa din diverse motive, altele decât COVID, apoi vor ajunge la persoanele cu COVID.

Secțiile de votare vor fi deschise între orele 7.00-21.00.

Vom vota pentru alegerea primarului, președinții de consilii județene, consilierii județeni. Doar bucureștenii vor avea de ales două rânduri de primari. Primarul general și primarul de sector.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite