Reguli pentru vacanțe în pandemie: „Vorbim despre o asumare a călătoriei”. Ce trebuie să țineți neapărat în bagajul de mână, în cazul în care apar situații neprevăzute

4 decembrie 2021, 22:03

Vacanțele externe au ajuns să fie un gest de curaj pentru turiști. Mai ales acum, în perioada sărbătorilor, şi sub ameninţarea unui nou val COVID, pentru care multe ţări chiar închid graniţe.

Ciprian Enea, consultant în turism: „Vorbim despre o asumare a călătoriei. Unii dintre turişti se întreabă dacă e mai bine să mergem printr-o agenţie de turism sau e mai bine să mergem pe cont propriu. Cred că în situaţii de criză majoră important este să avem iniţiativă personală, să nu ne panicăm, să înţelegem că sunt situaţii fireşti, să ţinem legătura cu autorităţile locale„.

Măsurile de precauție trebuie gândite înainte de călătorie.

Pe lângă o asigurare de călătorie, este recomandat ca în bagajul de mână să avem haine groase, indiferent că venim sau mergem într-o destinație exotică, actele importante, telefonul mobil cu o conexiune la internet și o baterie externă. Dacă ni se oferă posibilitatea cazării, indicat este să fie în hotelurile din apropierea aeroportului, astfel încât să ajungem rapid dacă se găsește un zbor.

În plus, legătura permanentă cu reprezentații aeroportului, ai companiei aeriene, consulatului sau ambasadei sunt la fel de importante.

Agenţiile de turism le explică tuturor care este situaţia.

Potrivit agențiilor, pentru perioada sărbătorilor, cele mai căutate destinații exotice sunt Dubai, Maldive, Republica Dominicană și Kenya. Prețurile însă sunt pe măsură – un sejur de 7 nopți la un hotel de 5 stele pornește de la 1.500 de euro de persoană.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite